Belly Binding

Een liefdevolle ondersteuning tijdens de postpartum periode

Na de geboorte van je baby wordt niet alleen een nieuw leven verwelkomd, maar ook een moeder die evenveel liefde en aandacht verdient. Vaak vergeten we als moeder om de nodige rust te nemen, terwijl die juist essentieel is voor een gezond herstel na de bevalling.

 

Herstel na je bevalling

Gun jezelf de tijd en omring jezelf met warmte en liefdevolle zorg, zodat je volledig kunt herstellen en de band met je baby versterkt.
Tijdens je postpartum periode kom ik graag bij jou thuis om je hierbij te ondersteunen. Met een zachte buikmassage en een Belly Binding geef ik jou met liefde de zorg die jij nodig hebt.

Maak hier je afspraak

Postpartum behandeling

Tijdens je zwangerschap is het van belang om goed voor jezelf te zorgen en voldoende rust te nemen. Maar ook na je bevalling heb je tijd nodig om te herstellen en te rusten.

Het vierde trimester

In veel niet-westerse landen is het heel normaal dat je 30 tot 40 dagen na je bevalling verzorgd wordt door je moeder, zussen of tantes. Ze verwennen je met massages, koken voedzame maaltijden en zorgen ervoor dat jij voldoende rust krijgt voor herstel en om te wennen aan je kindje. Dit wordt het vierde trimester of Confinement periode genoemd.

Benkung Belly Binding

In landen als mexico en India is een speciale techniek om het herstel van de nieuwe moeder te bevorderen: Belly Binding. Hierbij wordt de buik van de pas bevallen vrouw, van de heupen tot de borst ingewikkeld in een lange lap stof. (katoen) Dit moedigt de nieuwe moeder aan in bed te blijven en niet te veel te bewegen, zodat zij voldoende rust neemt. De techniek die ik gebruik komt uit Maleisië en heet Benkung Belly binding. Deze heb ik geleerd bij Gentle Beginnings in Amsterdam.

Buikmassage

Ter voorbereiding op de Belly bind verwarm ik je lichaam met Moxa en krijg je een zachte buikmassage. Warmte is essentieel voor je herstel na de bevalling. De Belly bind zorgt er daarna voor dat je lichaam warm blijft.

Neem de tijd om te rusten

In Nederland zijn we niet gewend om zo lang te rusten na je bevalling. Zodra je je goed voelt ‘spring’ je uit bed en stappen we zo over onze behoefte van rust en ontspanning heen. Terwijl jij als verse moeder net zoveel liefde en aandacht nodig hebt, als jouw pasgeboren baby. Jij mag die tijd nemen. Deze is zelfs essentieel voor jouw herstel en de hechting met je baby.

Postpartum behandeling bij jou thuis

Deze postpartum behandeling is bij jou thuis en kan vanaf 5 dagen na de geboorte.

Neem ruim voor je uitgerende datum contact met mij op om gegevens uit te wisselen. Na je bevalling hebben we contact en spreken we af wanneer ik de behandeling kom geven.

Na de bevalling was mijn lichaam uitgeput. Ook was het gevoel om een ‘lege’ buik te hebben heel vreemd. Marjolein heeft mij een hele fijne massage en Belly binding gegeven. De massage bracht de warmte echt weer terug in mijn lichaam. Dit was heerlijk ontspannen.

Ook heeft Marjolein een fijne energie en geeft ze een vertrouwd gevoel, waardoor je je compleet op je gemak voelt. Tussendoor dronken we samen een kopje thee, daarna werd mijn buik ingewikkeld. Dit zorgde voor en fijne ondersteuning van mijn buik. Ook nam ik hierdoor een betere houding aan bij het voeden van mijn kindje. Al met al was dit een heerlijke ervaring en raad ik dit alle pas bevallen mama’s aan!

Emily Rosalia

Een heerlijke voetmassage tijdens de postpartum behandeling

Waar bestaat de postpartum behandeling uit?

  • Verwarmen van je rug en buik met moxa
  • Een zachte buikmassage met castorolie
  • Voetmassage of hoofmassage
  • Benkung Belly Binding

Voor deze behandeling kom ik bij jou thuis. Hij duurt ongeveer 2 uur.

1x behandeling kost 175 euro. 

2x behandeling kost 325 euro

 

Het is fijn als er iemand voor je baby is, zodat jij volledig kan ontspannen. Indien nodig kan je je kindje tussen door voeden.

Deze behandeling is ook mogelijk bij een keizersnede.

Ook bij verlies is Belly binding een warme en troostende omhulling van je buik.

Ontspannen met een postpartum behandeling.

Waar helpt een Belly binding bij?

  • Helpt de baarmoeder naar oorspronkelijke vorm.
  • Het inwikkelen van je buik brengt de heupen, buik en ribben terug bij elkaar.
  • Het brengt je buikspieren weer bij elkaar
  • Ondersteunt je rug bij het voeden.
  • houd je buik warm en beschermd.
  • Een liefdevolle omhulling en geborgen gevoel na je bevalling.

Ik verwen je met liefde, zodat jij je kan verbinden met een nieuw leven.

Ik mocht van Marjolein een heerlijke postpartum massageen Belly binding ontvangen. Door haar ontspannen houding ben je zelf ook gelijk een stuk rustiger.

De buikmassage was heel speciaal en zo fijn. Door de massage en Marjolein haar visie ontdek je hoe trots we mogen zijn op onze buik. Het inbinden van mijn buik  vond ik erg prettig. Het gaf mij stevigheid die ik na de bevalling miste.

Marlou

Wil jij deze bijzondere postpartum behandeling ontvangen? Stuur mij een bericht

5 + 7 =

Leuk als je mij volgt!

Een kijkje achter de schermen, een tip of een nieuw product volg mij op instagram.

Natuurlijk vind ik het ook leuk om jouw ervaring te horen!

Stuur mij gerust een bericht via instagram of email. Of misschien heb je een vraag neem contact met mij op.

Liefs Marjolein

Marjolein Perin