Slaapproblemen als je zwanger bent

Slaapproblemen komen helaas veel voor als je zwanger bent. Dit is begrijpelijk gezien de grote veranderingen die plaatsvinden in je lichaam. Misschien heb je last van je rug of bekken of mis je een ondersteuning onder je zwangere buik. Dan is het niet zo gek dat je op zoek gaat naar een comfortabele slaaphouding om weer lekker te kunnen slapen.

Op zoek naar een comfortabel Slaapkussen.

Waarschijnlijk is dit ook de reden waarom jij op mijn website bent beland en ben jij net als veel andere zwangere vrouwen op zoek naar dat ene fijne slaapkussen dat jouw lichaam ondersteunt. Goed slapen is immers van groot belang voor je hele welzijn. Zowel voor jou als voor je eventuele partner.

Kan jij je draai niet vinden met het grote u-vormige zwangerschapkussen  en ben je op zoek naar een kleiner alternatief, dat jouw slaapproblemen op kan lossen?

Of ben je op zoek naar een klein slaapkussen dat ondersteunt en waarmee je voldoende bewegingsvrijheid hebt in bed?

Lees dan vooral verder. Naar mijn idee is niks fijner om ervaringen van andere zwangere vrouwen te lezen over slaapkussens zodat jij een betere beslissing kan maken voor je aanschaf.

Alternatief voor het grote u-vormige zwangerschapskussen

Hieronder lees je de review van Lieze over haar zoektocht naar een klein slaapkussen en slapen met de Bellydrop; hèt kleine, comfortabele zwangerschapskussen en hèt alternatief voor het grote u-vormige kussen.

 

zwangerschapskussen-bellydrop

Alternatief voor het u-vormige zwangerschapskussen

Toen ik ongeveer 18 weken zwanger was ging ik op zoek naar een kussen om mijn groeiende buik te ondersteunen. Vooral ‘s nachts in bed en ook bij het liggen in de zetel.
Ik heb het snel warm en heb graag mijn bewegingsvrijheid waardoor ik absoluut niet zo’n ‘lomp’ gigantisch zwangerschapkussen wilde. Ook vertrokken we voor onze “babymoon’ naar Ijsland. Ik wilde graag een kussen meenemen voor de nachten daar. Zo’n groot kussen kan natuurlijk niet mee in het vliegtuig en daarom zocht ik een kleiner alternatief.
Via instagram kwam ik de Bellydrop tegen!

Ondersteuning zwangere buik

De Bellydrop vond ik aangenaam ter ondersteuning van mijn zwangere buik. Niet alleen in bed, maar ook in de zetel tijdens het TV kijken, vond ik het fijn om extra ondersteuning te hebben. Vooral tegen het einde van mijn zwangerschap.

Toen mijn buik nog niet zo groot was, legde ik de Bellydrop tegen mijn buik. Ik ben normaal een buikslaper en dat ging nu niet. Het Bellydrop kussen voorkwam dat ik uit gewoonte op mijn buik zou gaan liggen. Het gaf mij ook een klein beetje het gevoel van op mijn buik slapen.

Tijdens onze reis naar Ijsland vond ik de Bellydrop fijn ter ondersteuning van mijn onderrug. Zowel in de auto als in het vliegtuig!

zwanger-slaaphouding

Slaaphoudingen als buikslaper

Soms kon ik het niet laten om op mijn rug te slapen of liggen. Als buikslaper was ik het op mijn zij liggen vaak beu. Ik legde de Bellydrop dan aan 1 kant onder mijn heup zodat ik lichtjes schuin lag, op de een of andere manier vond ik dit een aangename houding. Soms legde ik deze ook tussen mijn knieën, of lag ik met 1 been opgetrokken in zijligging en dan legde ik het kussentje onder mijn opgetrokken been.

zwangerschapskussen-duurzaam

Bellydrop na de zwangerschap

Vlak na mijn bevalling heb ik de Bellydrop gebruikt bij buiklig ter ondersteuning. Bij de borstvoeding vond ik hem eerlijk gezegd te klein. Dan pakte ik hem alleen als er niks anders binnen handbereik was.

Bij mijn dochtertje legden we de Bellydrop onder de beentjes bij krampjes en soms legden we het kussentje achter haar ruggetje als ze op haar zij lag. Zo kon ze niet omrollen!

Liefs Lieze

 

Wil je meer ervaringen lezen? Lees hier de ervaring van Lieke.

Ik ben benieuwd naar jouw beslissing. Laat je mij die weten?

 

allaboutstov-marjolein

Volg mij

Ik ben te vinden op instagram. Daar kan je nog meer te weten komen over mij en mijn producten.  Leuk om je daar te ontmoeten!