Duur­zaam en Natuur­lijk

Een product moet lang mee gaan vind ik. Maar ook dat het gemaakt is met zorg voor de natuur. Dit doe ik door natuurlijke materialen te gebruiken van hoge kwaliteit. Met liefde maak ik mijn producten hier in Nederland. Ik heb een kleine voorraad zodat ik niets verspil en er alle aandacht is voor jouw bestelling.

Hieronder lees je welke natuurlijke materialen ik gebruik en waarom ik deze gebruik. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met mij op.

Producten die mensen blij maken zonder de wereld onnodig te belasten, daar sta ik voor.

Marjolein

Duurzame boekweitdopjes

Boekweitdopjes

Boekweitdopjes zijn de kleine schilletjes van de boekweitkorrel, die overblijven bij de verwerking ervan. Een restmateriaal dat goed te gebruiken is als kussenvulling. Het fijne van boekweitdopjes is dat ze zich naar je lichaam vormen en daarom een perfecte ondersteuning zijn van je zwangere buik.

Het is een natuurlijk materiaal waar geen huismijt in kan nestelen. Daardoor zijn boekweitdopjes anti-allergisch. Ook zijn ze geurloos en verkoelend. Wil je meer weten over boekweitdopjes en het verschil met standaard kussenvulling? Lees dan mij blog: Vulling zwangerschapskussen: synthetisch versus natuurlijk

Biologisch katoen

Alle katoen voor de Bellydrop heeft een GOTS-keurmerk. 

Het GOTS (Global Organic textile standard) label garandeert dat bij de productie van biologische katoen gebruik wordt gemaakt van technieken en materialen die een lage impact hebben op het milieu. Ook krijgen de mensen die de stoffen maken een eerlijk loon en werken ze onder veilige omstandigheden.

Het katoen wordt verbouwd zonder gebruik van pesticiden of kunstmest en gesponnen zonder toevoeging van chemicaliën. Het gewas wordt op natuurlijke wijze beschermd tegen nadelige insecten door bijvoorbeeld gebruik te maken van vlinders.

Dit alles zorgt ervoor dat biologisch katoen beter is voor zowel het milieu als voor de gezondheid van de katoenboeren en hun dieren.

Bron: Keurkmerkenwijzer

Huidvriendelijk en Zacht

Producten van biologische katoen voelen vaak zachter dan conventioneel katoen. Doordat er minder chemicaliën achtergebleven zijn, is biologisch katoen fijner voor de gevoelige huid.

Een fijn idee als je de Bellydrop ook als voedingskussen of rugkussentje wilt gebruiken, want juist de huid van je baby is kwetsbaar.

Nederlandse boekweitdopjes

Het is prachtig om de boekweit te zien bloeien in de zomer en de bijen te horen zoemen! Hier in het noorden van Nederland wordt steeds meer boekweit verbouwd. Dit gewas werd hier vroeger ook verbouwd en is nu vanwege de biodiversiteit weer terug van weggeweest.

Mijn hart ging sneller ging kloppen toen ik dat hoorde, want waar boekweit groeit zijn ook boekweitdopjes!

Sinds 2022 is het mij gelukt om de Bellydrop te vullen met boekweitdopjes van diverse boekweittelers uit de noorderlijke provincies van Nederland. En het mooie is ook dat deze boekweit zonder pesticiden wordt verbouwd!

 

Lokaal gemaakt

Trotse makers

De binnenkussens worden genaaid en gevuld met boekweitdopjes in het confectieatelier van het BWRI in Sappemeer.

De katoenen stof die daarvoor wordt gebruikt, is over van andere producties binnen het atelier. Elke keer als ik hier kussen kom halen vertellen ze mij hoe blij ze zijn met deze opdracht en dat ze mijn kussens met plezier maken.

Kleine Voorraad

Ik heb een kleine voorraad. Zo behoud ik de kwaliteit en voorkom ik onnodige verspilling. Én krijg jij een uniek product waar je lekker en veilig mee kan slapen!

En omdat de productie dichtbij is, is het vervoer van jouw zwangerschapskussen minimaal. Zo is de Co2 uitstoot ook niet meer dan nodig.