goed voor jou én de natuur

wat is duur­zaam en natuur­lijk

Duurzaam en natuurlijk: wat betekent dit eigenlijk?

Ik vind dat een product lang mee moet gaan en dat het gemaakt is met zorg voor de natuur. Dit doe ik door natuurlijke materialen te gebruiken van hoge kwaliteit. Met liefde maak ik mijn producten hier in Nederland en ik heb een kleine voorraad. Zo verspil ik niets en is er alle aandacht voor jouw bestelling.

Hieronder lees je welke natuurlijke materialen ik gebruik en waarom ik deze gebruik. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met mij op.

Duurzame boekweitdopjes

Boekweitdopjes

Boekweitdopjes zijn de kleine schilletjes van de boekweitkorrel, die overblijven bij de verwerking ervan. Een restmateriaal dat goed te gebruiken is als kussenvulling. Het fijne van boekweitdopjes is dat ze zich naar je lichaam vormen en daarom een perfecte ondersteuning zijn van je zwangere buik.

Het is een natuurlijk materiaal waar geen huismijt in kan nestelen. Daardoor zijn boekweitdopjes anti-allergisch. Ook zijn ze geurloos en verkoelend.

Biologisch katoen

Alle katoen voor de Bellydrop heeft een GOTS-keurmerk. Enkele stoffen hebben daarnaast ook nog een Oekotex certificaat.

Het GOTS (Global Organic textile standard) label garandeert dat bij de productie van biologische katoen gebruik wordt gemaakt van technieken en materialen die een lage impact hebben op het milieu. Ook krijgen de mensen die de stoffen maken een eerlijk loon en werken ze onder veilige omstandigheden.

Het katoen wordt verbouwd zonder gebruik van pesticiden of kunstmest en gesponnen zonder toevoeging van chemicaliën. Het gewas wordt op natuurlijke wijze beschermd tegen nadelige insecten door bijvoorbeeld gebruik te maken van vlinders.

Dit alles zorgt ervoor dat biologisch katoen beter is voor zowel het milieu als voor de gezondheid van de katoenboeren en hun dieren.

Bron: Keurkmerkenwijzer

GOTS-label

Zacht en huidvriendelijk

Producten van biologische katoen voelen vaak zachter dan conventioneel katoen. Doordat er minder chemicaliën achtergebleven zijn, is biologisch katoen fijner voor de gevoelige huid.

Een fijn idee als je de Bellydrop ook als voedingskussen of rugkussentje wilt gebruiken, want juist de huid van je baby is kwetsbaar.

lokaal gemaakt

De Bellydrop en de babymutsjes worden in Nederland met de hand gemaakt.
Zo hoeft het vervoer van jouw zwangerschapskussen niet meer CO2-uitstoot dan nodig te kosten.

Ik heb een kleine voorraad. Zo voorkom ik onnodige verspilling en krijg jij een uniek product.

Producten die mensen blij maken zonder de wereld onnodig te belasten, daar sta ik voor.

Marjolein

Zwangerschapskussen Bellydrop