biologisch katoen

duurzaam en natuurlijk

Duurzaam en natuurlijk: Wat betekent dit eigenlijk?

Wij vinden dat een product lang mee moet gaan en dat het gemaakt is met zorg voor de natuur. Wij doen dat door natuurlijke materialen te gebruiken van hoge kwaliteit. We maken onze producten met liefde hier in nederland en hebben een kleine voorraad. Zo verspillen we niets en is er alle aandacht voor jouw bestelling.

Hieronder lees je welke natuurlijke materialen wij gebruiken en waarom we deze gebruiken. Mocht je nog vragen hebben, stuur ons gerust een mailtje.

Zwangerschapskussen van duurzame en natuurlijke materialen
boekweitdopjes

Boekweitdopjes

Boekweitdopjes zijn de kleine schilletjes van de boekweitkorrel, die overblijven bij de verwerking ervan. Een restmateriaal dat prima te gebruiken is als kussenvulling. Het fijne van boekweitdopjes is dat ze zich goed naar je lichaam vormen en daarom een perfecte ondersteuning zijn van je zwangere buik.

Het is een natuurlijk materiaal waar geen huismijt in kan nestelen. Daardoor zij ze anti-allergisch. Daarnaast zijn ze geurloos en verkoelend.

Biologisch katoen

Alle katoen voor de Bellydrop heeft een GOTS keurmerk of is een Oekotex gecertificeerd. Bij de productie van biologische katoen wordt gebruik gemaakt van technieken en materialen die een lage impact hebben op het milieu. Ook krijgen de mensen die de stoffen maken een eerlijk loon en werken ze onder veilige omstandigheden.

De katoen wordt verbouwd zonder gebruik van pesticiden of kunstmest en gesponnen zonder toevoeging van chemicaliën. Het gewas wordt op natuurlijke wijze beschermd tegen nadelige insecten door bijvoorbeeld gebruik te maken van vlinders. Dit alles zorgt ervoor dat biologisch katoen beter is voor zowel het milieu als voor de gezondheid van de katoenboeren en hun dieren.

bellydrop

Zacht en huidvriendelijk

Producten van biologisch katoen voelen vaak zachter dan conventioneel katoen. Doordat er minder chemicaliën achtergebleven zijn, is biologisch katoen fijner voor de gevoelige huid.

Een fijn idee als je de Bellydrop ook als voedingskussen of rugkussentje wilt gebruiken, want juist de huid van je baby is kwetsbaar.

workinprogress

lokaal gemaakt

De Bellydrop en de babymutsjes worden in Nederland met de hand gemaakt.
Zo hoeft het vervoer van jouw zwangerschapskussen niet meer CO2-uitstoot dan nodig te kosten.

We hebben een kleine voorraad. Zo willen we onnodige verspilling voorkomen en blijft ons product uniek.

Producten die mensen blij maken zonder de wereld onnodig te belasten, daar sta ik voor.

shop

biologisch

zwangerschapskussen

Babymutsjes

contact