Review Bellydrop

Review: De Bellydrop een musthave!

zwangerschapskussen

Buikslaper

‘Als zwangere komt er een periode dat je niet meer op je buik kan liggen. Voor de een al snel, voor de ander pas later. Ik kan nu nog half op mijn buik liggen en lig dus half op mijn zij doorgedraaid naar buikligging. Als ik ‘s nachts heel veel pijn heb lig ik echt op mijn zij met een kussen tussen mijn knieën, zo niet dan laat ik die nog achterwege.

Het Bellydrop kussentje van All about støv daarentegen, kan ik al niet meer zonder!

Als ik draai in mijn slaap, en dat doe ik veel, neem ik al halfslapend het kussentje mee naar de andere kant. Zoals ik al eerder zei, ben ik een echte buikslaper. En toen Marjolein zei dat ik het waarschijnlijk nodig had om iets tegen mijn buik te voelen, nu ik niet meer volledig plat op mijn buik kan liggen, viel bij mij het kwartje. Blij dat ik dus de Bellydrop mocht testen om te zien of het iets is.

Rustiger en minder pijn

Nu twee weken later slaap ik stukken beter en rustiger. Mijn buik ‘hangt’ minder op het matras en ligt heerlijk op het kussentje, dat zich door de boekweitdopjes naar mijn buik vormt. Hierdoor heb ik veel minder pijn aan mijn banden die ‘s nachts nogal eens konden steken. En de harde buiken zijn minder, omdat het nu niet zo trekt. Echt ik ben zo lyrisch over de Bellydrop, echt een geniale oplossing!

Zweten

Trouwens door de natuurlijke materialen waar dit kussen van gemaakt is, zweet het niet. Nu met die warmte vind ik dat wel zo fijn. Een voedingskussen vond ik altijd zo’n ellendig lang, groot en warm ding in bed.

Nog 1 ding: dit kussentje is echt een MUSTHAVE

Review van Lieke

Deze prachtige review komt van Lieke. Zij heeft 2 dochters en is op het moment van schrijven 23 weken zwanger van de derde. Ze is verloskundige en als influencer actief op instagram: @lieke__vm. Ook schrijft ze open en eerlijke blogs over haar leven op mamaplaats.nl

Neem vooral een kijkje! En mocht je nog vragen hebben over de bellydrop stel ze gerust!

Liefs Marjolein

marjoleinperin

Volg mij

All about støv is te vinden op facebook en instagram. Volg je ons al?

Textiel keurmerken

GOTSie wat is dat nou?

Verwarring

Toen ik begon met All about Støv ging ik op zoek naar biologische stoffen voor de Bellydrop, het zwangerschapskussen dat ik ontworpen heb. Ik was in de veronderstelling dat alle biologische katoen goed was en vrij van chemicaliën. Blijkbaar was ik in de war met het Oekotex-label dat je tegenwoordig vaak in babykleding en babyproducten ziet en dacht dat dit keurmerk voldoende was voor mijn producten.

In mijn speurtocht kwam ik bij biologische stoffen het GOTS label tegen. ‘GOTSie wat is dat nou weer?’ Mijn verwarring was compleet. Als je je helemaal niet bezig houdt met, of je verdiept hebt in textiel en kleding maken, kan ik mij voorstellen dat je misschien geen idee hebt van de verschillen tussen “gewone” katoen en een biologische katoen. En al helemaal niet tussen biologische katoen en GOTS-gecertificeerde katoen…

GOTS

Even bij het begin beginnen...

Bij de teelt van conventionele katoen worden er bestrijdingsmiddelen op de planten gespoten voor een hogere opbrengst. Van die chemicaliën blijven er resten achter die door je huid in je bloed kunnen worden opgenomen. Dat kan ervoor zorgen dat je allergische reacties krijgt. Bij het wassen van de kleding/textiel komt er ook residu van de chemicaliën terecht in het afvalwater en die zijn erg moeilijk weer te verwijderen om er weer schoon drinkwater van te maken. Allemaal niet zo mooi dus.

Biologische katoen is beter voor je huid. Waarom? Omdat er bij het verbouwen van biologische katoen geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Er is alleen een vette maar. Biologische katoen is niet altijd vrij van chemicaliën! De biologisch geteelde katoenbolletjes moeten nog verwerkt worden tot bruikbare rollen textiel. In dit verwerkingsproces worden wederom chemicaliën gebruikt; bij het verven bijvoorbeeld of het krimpvrij maken van de stof. En daar komt het GOTS keurmerk om de hoek kijken..

Wat houdt het GOTS label in?

GOTS is een afkorting van Global Organic Textile Standard. Het is een internationaal keurmerk voor biologisch katoen en het milieulabel geeft aan dat de textielvezels van biologische landbouw afkomstig zijn. 

Men controleert dat het eindproduct:

– geen residuen van pesticiden heeft.

– geen zware metalen zoals lood of cadmium bevat. 

Daarbij mogen genetisch gemodificeerde organismen niet gebruikt worden.

GOTS is slechts gedeeltelijk een sociaal label. Het label kijkt enkel naar de arbeidsomstandigheden binnen de textielverwerking, niet bij de katoenteelt. 

Bedrijven die gecertificeerd zijn moeten ook een duurzaamheidsplan hebben wat betreft water, energieverbruik en afvalbeheer.

organic

Gifvrij

Alleen GOTS-gecertificeerde biologisch katoen is dus beter voor je huid.

Voor mijn Bellydrop hoesjes gebruik ik alleen GOTS-gecertificeerde stoffen. Ik vind het belangrijk dat mijn producten veilig en gifvrij zijn. Vanwege de natuur, de mensen die ermee werken èn de zwangeren die mijn product kopen en hun baby een gezonde start willen geven. 

Een schone wereld begint bij jezelf!

Marjolein

Wil je meer weten over mijn zwangerschapskussen? klik hier.

 

 

marjoleinperin

Volg mij

All about støv is te vinden op facebook en instagram. Leuk als je mij volgt!

Waarom biologische katoen?

Natuurlijke en duurzame materialen

Ode aan oma

Mijn liefde voor mooie stoffen komt door mijn oma. Zij hield van kleding maken en daar hoorde mooie, kwalitatief goede stoffen bij. Zij was net als ik dol op natuurlijke materialen, zoals katoen, wol en linnen. Als ik bij haar was, was het uitje naar de stoffenwinkel altijd een feest.

Pas later, nadat ik afgestudeerd was aan de kunstacademie, kwam ik in aanraking met duurzame materialen en producten. Ik ontmoette allerlei collega ontwerpers en anderen die zich bezig hielden met duurzaamheid en producten die gemaakt zijn met oog voor mens, dier en de natuur.  Het was dan ook niet zo gek dat, toen jaren later mijn ontwerp voor de Bellydrop werd geboren, het gemaakt zou worden van duurzame materialen.

Duurzaam?

Maar wat zijn duurzame materialen eigenlijk? Met duurzame materialen bedoel ik stoffen die met zorg voor de natuur, maar ook voor de drager (wij dus) gemaakt zijn. Vroeger dacht ik dat natuurlijk textiel zoals katoen per definitie goed was. Immers katoen komt van een plant, en niet van olie, zoals je panty. Helaas is katoen zeer vervuilend voor het milieu. Omdat er veel katoenen kleding wordt gemaakt, zijn er veel katoenplantages. En voor een grote opbrengst is het gebruik van veel bestrijdingsmiddelen nodig. Ook bij het verder verwerken van de katoen worden veel chemische middelen gebruikt. In eerste instantie zie je deze middelen niet. Maar er blijven wel degelijk resten achter in de uiteindelijke stof, die voor huidklachten kunnen zorgen.

bellydrop-legergroen

Zwangerschapskussen zonder chemicaliën

Daarom vind ik het zo belangrijk om biologisch katoen te gebruiken voor mijn zwangerschapskussen de Bellydrop. Als zwangere heb je minder weerstand en wil je dat je baby zich goed ontwikkeld in je buik. In de Bellydrop zitten geen resten van schadelijke stoffen, die via je huid in je bloedbaan kunnen komen. Dus geen zorgen voor jou en je ongeboren baby.

De stoffen die ik gebruik voor de wasbare hoesjes zijn grondig getest vanwege het GOTS certificaat. Een hele fijne bijkomstigheid is ook dat biologisch katoen zachter is dan conventioneel katoen. Dus extra fijn voor je huid!

Organiccotton

Uniek

Het leuke is dat er steeds meer GOTS gecertificeerde stoffen in hippe kleuren en printjes komen. 6 jaar geleden, toen ik al met de Bellydrop bezig was, was het echt zoeken en was de keuze zeer beperkt. Mijn voorraad breidt zich nu steeds verder uit. Soms verdwijnen er kleuren, maar er komen ook weer nieuwe bij. Dat wil ik ook zo houden. Want dat maakt mijn zwangerschapskussen de Bellydrop nog unieker. Net als iedere zwangerschap trouwens ook uniek is. En bovendien beleef ik dat feestje, nu dan zonder mijn oma, elke keer als er weer een nieuwe stof door mijn handen gaat.

Wil je meer weten over mijn zwangerschapskussen? klik hier.

Gebruik jij al het zwangerschapskussen en wil je je ervaring delen? Hieronder kan je een reactie geven of je mag mij altijd mailen.

Lieve groet, Marjolein

marjoleinperin

Volg mij

All about støv is te vinden op facebook en instagram. Volg je ons al?

Bellydrop na de bevalling

Gebruik Bellydrop nà de geboorte van je kindje.

zwangerschapskussen

Opruimen en afronden

De laatste dagen voor het nieuwe jaar zijn hier gevuld met erachter komen dat bijna alles op is en dat sommige plekken hier in huis, lees werkkamer en slaapkamer van dochter, het een bende is. Dus naast het proberen te vangen van een muis, die kat heeft meegenomen, in je werkkamer is het bestellen, afronden en opruimen.

Yes, mijn voeten passen weer onder het bureau en het støvnest is verdwenen voor onbepaalde tijd. Sommige ideeën in mijn hoofd heb ik alvast een zetje gegeven en sommige verschuif ik naar het nieuwe jaar. Zoals een kadootje als dank voor een review van mijn Bellydrop.

Review

Deze mooie review kwam uit Duitsland en gaat voornamelijk over het gebruik van de Bellydrop na de bevalling! Van te voren had zij het idee dat de Bellydrop na de zwangerschap nog als ‘dekoelement’ in der Wohnung bleibt wegen dem schönen Design, zoals ze zelf zei. (ik moest het woord dekoelement even opzoeken, ik dacht iets met ‘cool’ maar het bleek als decoratie vanwege het mooie design.) Hihi ze is er gelukkig achter gekomen dat je er nog heel veel mee kan na de bevalling. Lees hieronder waar zij de Bellydrop nog voor heeft gebruikt:

Een 'musthave' in het ziekenhuis

‘Behalve dat de Bellydrop mijn buik veel heeft ondersteund tijdens mijn zwangerschap, kwam hij na de geboorte van mijn dochter, onverwacht, ook goed van pas! Zo gebruikten we de Bellydrop om de baby in de zij-ligging te ondersteunen tijdens de borstvoeding. Als afscherming op ons bed. Of we legden het kussen onder de beentjes tijdens de vele slaapuurtjes, zowel in bed als in de kinderwagen. Door deze houding, zo ontdekten wij, verminderden haar buikkrampjes. Verder is het materiaal heerlijk zacht om met de blote voetjes op te liggen. Trouwens de Bellydrop is een ‘musthave’ in de dagen in het ziekenhuis, vlak na de bevalling! Kortom een super zwangerschapskussen met een super design!’

Aïcha

Deel je ervaringen met de Bellydrop

Ben jij een Bellydrop gebruiker en heb jij ontdekt waarvoor je hem nog meer kan gebruiken? Deel het met ons en geef hieronder je reactie. Of  in een bericht op instagram /facebook. Ik hoor het graag! Samen kunnen we nog veel meer zwangere en pasbevallen vrouwen blij maken met de Bellydrop! Ik broed nu nog even op een kadootje voor die mooie review!

Marjolein

marjoleinperin

Volg mij

All about støv is te vinden op facebook en instagram. Volg je ons al?

Tips voor lekker slapen

Zwanger en lekker slapen onmogelijk? Een paar tips…

zwangerschapskussen

Behoefte aan slapen

Als je zwanger bent heb je meer behoefte aan slaap. Herfst of zomer dat maakt dan niet uit. Maar met je groter groeiende buik is het soms lastiger om je draai te vinden. Of misschien heb je ergens pijn als je ligt. De natuur wil jou voorbereiden op alle gebroken nachten die nog komen, schijnt. Of dat nou waar is of niet, het zou fijn zijn dat als je slaapt, dat je ook lekker slaapt.

 

Slaapkussen

Ik vind het fijn om afwisselend op mijn zij en op mijn buik te slapen. Maar als je zwanger bent en je hebt al een behoorlijke buik dan is dat laatste wat lastig. Toen ik zwanger was, las ik dat sommigen het fijn vinden om hun zwangere buik te ondersteunen met een kussen. Dus begon ik mijn zoektocht naar een geschikt kussen om mee te slapen.

Het eerste kussen dat ik tegen kwam was het grote voedingskussen dat ook als slaapkussen kan worden gebruikt. Helaas kwam deze bij mij niet door de test. Als ik mij wilde omdraaien in bed, en dat deed ik nogal vaak, moest dat hele kussen mee. Gevolg was dat ik klaar wakker was, mijn dekbed herschikt moest worden en een brommende partner naast me. En dit dus een aantal keren per nacht. Ver van lekker slapen. Daarna volgden een donzen hoofdkussen wat ik ook te groot vond en uiteindelijk was het kussentje van de bank de beste oplossing. (Het ontwerp van de Bellydrop was nog niet geboren.)

Plassen

Daarnaast is het normaal dat je vaker wakker wordt omdat je moet plassen. Ik ontdekte dat als ik na half tien niets meer dronk, ik er ‘s nachts niet uit hoefde. Ik weet eerlijk gezegd niet meer of dat was tijdens mijn zwangerschap of er na, maar het is te proberen natuurlijk.

Het licht uit laten in de wc is voor mij ook een manier om niet te veel wakker te worden. En als hoogzwangere, omdat onze wc beneden was en het huis koud, zette ik een emmer boven in onze inloopkast. Zo hoefde ik niet zo ver mijn bed uit. ‘S morgens wel even opletten dan.

Banaan

Een zwangere vriendin vertelde dat als zij wakker werd ‘s nachts, meestal rond 3u, ze een banaan at. Deze legde ze voor het slapen op haar nachtkastje. Zij viel daardoor weer makkelijk in slaap. Ik heb het geprobeerd, maar bananen zijn niet zo mijn ding.

Zwangerschapsyoga

Als laatste wat voor mij hielp om lekker te slapen tijdens mijn zwangerschap was zwangerschapsyoga. Je leert je lichaam te ontspannen wat heel welkom is als je wilt slapen. En niet alleen slapen, maar ook fijn bij het opvangen van de weeën! Heb jij nog tips voor lekker slapen als je zwanger bent? laat hieronder een reactie achter. Ik ben benieuwd!

 

marjoleinperin

Volg mij

All about støv is te vinden op facebook en instagram. Volg je ons al?